Pagina's

dinsdag 21 oktober 2014

Column Liefde is ... ... in elk geval niet: je vriendin aanzetten tot prostitutie.

Een loverboy wil geld verdienen. Hij doet dat meestal door een meisje te versieren en haar daarna in de prostitutie te brengen. Soms verdient hij zijn geld door telefoonabonnementen of leningen af te sluiten op haar naam. Er zijn ook loverboys die hun meisje als drugskoerier laten werken. Ook dwingen zij de meisjes om anderen te werven voor dit soort mensenhandel.




WAT DOET DE POLITIE TEGEN LOVERBOYS?

Wij hebben rechercheurs die speciaal zijn opgeleid voor mensenhandel. Die rechercheurs luisteren met aandacht en met zorg naar jouw verhaal. Vraag dus ook naar deze mensen aan de balie van het politiebureau.


De rechercheurs vragen je om te vertellen wat jou is overkomen. Het is belangrijk om alles te vertellen. Pas dan kunnen de rechercheurs met alles rekening houden en jou vertellen wat er allemaal mogelijk is. Zo kunnen zij, samen met jou, de beste oplossing vinden. Het belangrijkste is dat het met jou goed komt! De rechercheurs vertellen ook wat het inhoudt om aangifte te doen. Als alles duidelijk voor je is, kun je zelf bepalen of je wel of geen aangifte wilt doen. Als je nog andere hulp nodig hebt, kan de politie je doorverwijzen naar allerlei hulpverleningsorganisaties, want je staat er niet alleen voor.


Als je besluit om aangifte te doen, dan nemen de rechercheurs jouw verklaring op. De rechercheurs gaan daarna bespreken met de officier van justitie hoe het verder gaat en hoe het rechercheonderzoek moet gebeuren om de loverboy op te pakken. Een loverboy houdt zich vaak ook nog met andere criminele zaken bezig en daarvoor kan hij dan ook opgepakt worden. Ze houden je steeds op de hoogte. Als jouw loverboy uiteindelijk wordt aangehouden dan bepaalt een rechter of hij wordt veroordeeld en hoeveel straf hij krijgt. Speciale teams van de politie houden zogenaamde prostitutiecontroles op verschillende plekken. Zo willen ze erachter komen of de meisjes tegen hun wil betaalde seks hebben. In het filmpje te zien en te horen dat ontkomen aan het juk van de loverboy een stuk lastiger is. Dhr Smits van Interrescue.nl legt uit hoe de zaken in de praktijk werken. Dreigementen en intimidaties zorgen ervoor dat de slachtoffers van loverboys uiteindelijk onderduiken. Hierdoor zijn ze vaak ook niet meer te vinden door familie. Filmpje is te zien via deze link: Brightcove - Loverboys and search for justice


In de publicatie van Rotterdamse Jongerenraad prostitutie 2.0 “het zal je zusje maar zijn” signaaladvies over prostitutie 2.0 wordt in ieder geval duidelijk dat de problematiek veel groter is dan werd aangenomen.






Margareth Weijers

www.veiligleefbaar.nl


http://tips-tricks-tools.blogspot.nl


columnsveiligleefbaar.blogspot.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten