Pagina's

woensdag 24 maart 2021

Column ‘Intussen op straat’…. : De Coronacrisis en mijn bevindingen!

Vanwege het Corona virus zijn er door de regering verscheidene maatregelen doorgevoerd. Het begon met handen schudden…. en hoesten en niezen in je elleboog. Erg komisch zijn de verschillende manieren om, in plaats van handen schudden en te kussen, elkaar te begroeten. Hoofd, schouder knie en teen gevalletje. Dit voor degene die dit leuke wijsje nog kennen.


Maar de besmettingen bleven groeien. Op 15 maart moesten alle horecabedrijven de deuren sluiten maar ook de bibliotheken en sportscholen enzovoorts. Duidelijk mag zijn dat dit soort maatregelen niet waren genomen als er alleen sprake zou zijn van een griepje!

Blijf thuis, alleen voor boodschapjes en bezoek huisarts en apotheek de deur uit en niet onbelangrijk Houdt afstand! is toch een heel duidelijk verhaal.

Maar boodschappen doen kan gevaarlijk zijn. In een grote supermarkt werd ik aangereden door zo’n SUV boodschappenkarretje [lees hamsteren] en verscheidene malen door zo’n rijdend mandje. Mensen nemen geen afstand en rammen gewoon door.

Ook zag ik bij een voetbalvereniging een enorme hoeveelheid kinderen met trainers bezig. Blijkt dat deze groepen de velden, die eigendom zijn van de Gemeente, te gebruiken voor activiteiten. Dit zijn dus geen evenementen georganiseerd door de verenigingen zelf.

Op dit moment liggen de IC afdelingen van ziekenhuizen in Zwolle en omgeving vol met Corona patiënten die vechten voor hun leven. De zorg heeft zijn handen vol. Diep respect voor alle vrijwilligers en hulpverleners .

Er ontstaan gelukkig prachtige initiatieven ! Mensen een hart onder de riem steken, concerten in de achtertuin, hulp aan ouderen en kwetsbaren middels, afhaalmenu’s bij lokale horeca, en noem maar op…. Ook hier is Zwolle groot in!

Laten wij met zijn allen hulp verlenen aan de overbelaste zorg door ons te houden aan, door het RIVM voorgeschreven, regels. Zo voorkomen wij meer besmettingen en een toenemend aantal doden door dit Corona virus. Doen wij dit niet zal er waarschijnlijk voor een totale lockdown gekozen worden!

De keus is aan ons…..

Margareth Weijers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten