Pagina's

donderdag 3 januari 2019

Intussen op straat… deel 3: Carbidschieten Oudjaarsdag 2018 in de wijk Ittersum Zwolle-Zuid

Tijdens Oudjaarsdag werd op het parkeerterrein van Voetbalvereniging Zwolsche Boys weer met carbid geschoten om 2019 feestelijk en knallend af te sluiten. Er mocht op veertien plekken in Zwolle tussen 10.00 en 18.00 uur met carbid geschoten worden. Ik, als voormalig westerling en webredacteur van Wijkenvereniging Zwolle-Zuid, wilde hier natuurlijk bij zijn.  


Een van de organisatoren vertelde mij dat hij dit al jaren organiseert samen met vrienden en wijkbewoners . Hij is weken bezig geweest om dit evenement in goede banen te leiden. Aanwezigheid van een zeecontainer, muziek, mobiele toiletten, EHBO, oordoppen enzovoorts zorgden  voor een gezellig en veilig samenzijn met inwoners van Zwolle-Zuid. De meeste aanwezigen hadden zelf gezorgd voor drinken en er gingen zelfs schalen langs met bittergarnituur. De wijkagente van Zwolle-Zuid Janka Walvius kwam ook nog even langs en heeft zelf ook carbid afgestoken.

Al met al een een mooi voorbeeld van verbinding in wijken!
Rest mij nog u, namens het gehele team van Wijkenvereniging Zwolle-Zuid,  een gelukkig,  gezond en inspirerend 2019 te wensen.
Margareth Weijers
Websitebeheer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten