Pagina's

donderdag 21 december 2017

Column Kwetsbaren in onze samenleving

Het weer is al een tijdje onbestendig. Echte Nederlandse weersomstandigheden in de vorm van regen, wind, storm en regelmatig vrieskou. We kruipen lekker op de bank, de verwarming wat hoger en hebben al vroeg de lichten aan.In de supermarkt slaan wij alvast wat extra boodschappen in met het oog op de Kerstdagen. Veel mensen hebben al activiteiten gepland zoals eten en een gezellig samenzijn met vrienden en familie. Maar niet voor iedereen is dat weggelegd.



Eenzaamheid, armoede, en dakloosheid, verwarde en mensen met ongewenste omgangsvormen. Dit is slechts een kleine greep uit een lange lijst van maatschappelijke problematieken die nog steeds in dit relatief rijke land voorkomen. Persoonlijk heb ik geen handreiking paraat waarmee deze problemen oplost zouden kunnen worden. Je zou kunnen aannemen dat de politiek dit op hun 'To do lijstje' en/of agenda heeft staan. Voor deze kwetsbaren is het vooruitzicht voor de komende maanden dan ook ronduit slecht te noemen.

Wij, met al onze kennis en mogelijkheden, zijn dus maar niet in staat zaken op te lossen.
Kunnen wij onze krachten niet bundelen? Kunnen wij mogelijke oplossingen niet met elkaar delen? Kunnen wij niet gewoon samenwerken? Hebben wij empathie voor mensen die het minder hebben dan wij? In de afgelopen jaren heb ik vele items gezocht, geplaatst en gedeeld via social media.

Kennis delen is tenslotte kennis vermenigvuldigen! Zeker van levensbelang voor de meest kwetsbaren in onze samenleving. Wegkijken is geen optie, ook niet voor de politiek. Middels kleine veranderingen  kunnen we zorgen dat ook zij weer licht aan het eind van de tunnel zien en de donkere wolken verdwijnen.


Tot slot voor iedereen fijne feestdagen en een veilig en leefbaar 2018


Margareth Weijers

Tips Tricks & Tools

Interessant is de brief van Susan Smit in Happinez:
Een brief aan alle mensen die ‘lastig’ zijn – de wereld heeft je nodig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten