Pagina's

maandag 31 augustus 2015

Column Nederlanders herenigt U.. voor de veiligheid van onze kinderen!

Vol verbazing en ongeloof heb ik de ontwikkelingen gevolgd in Gouda waarbij de voor- en tegenstanders van Zwarte Piet elkaar in de haren zijn gevlogen. Een kinderfeestje zou het moeten gaan worden want Nederlanders : meer is het niet! De aanwezige kinderen, vol verwachting vanwege de aankomst van Sinterklaas en zijn helpers, waren getuige van dit geweld. Maar willen wij, als ouders, dat kinderen met dit soort  'geweld' in aanraking komen of dit in hun omgeving van dichtbij meemaken? 

Aankomende week is de Week van Kinderen Veilig [tasforce kinderen veilig] met als doel elke vorm van kindermishandeling te stoppen met hulp en inzet van iedereen. Veiligheid voor kinderen zou toch voorop moeten staan? 
Elk jaar zijn meer dan 100.000 kinderen van nul tot achttien jaar slachtoffer van kindermishandeling. Ik vind dit persoonlijk een ongelooflijk hoog aantal.  Dit is overigens niet alleen vanwege huiselijk geweld.

Nederland is een democratie waarin je vrijheid hebt van meningsuiting. Maar als je je mening wilt uiten en ondersteunen met geweld geef je geen goed voorbeeld. In het journaal zag ik een vader met zijn kind [op zijn schouder] en legde zijn zoon uit dat mensen aan het stoeien waren. Ter illustratie even deze link Journaal van 20.00 uur [Bron: NPO1Wat ik mij persoonlijk afvraag is of sommige van de anti-zwartepiet demonstranten vroeger ook met hun kinderen aanwezig zijn geweest bij  de intocht van Sinterklaas? Is dit een vorm van hypocrisie? Meedoen met de meute om maar ergens bij te horen of gewoon ordinair ramptoerisme?

Er was door de Burgemeester van Gouda een plek aangewezen waar de demonstratie zou mogen plaatsvinden. Hij was dan ook bedroefd over het verstoren van een kinderfeestje. Dat zei hij op een persconferentie na afloop van de intocht van Sinterklaas.
Vanwege de verstoring van de openbare orde hebben er arrestaties plaatsgevonden. En op Twitter kreeg de politie betreffende hun optreden tegen de demonstranten de 'zwarte piet' al toegespeeld. Nou dat schiet mij in het verkeerde keelgat. Als er een afspraak is alwaar je mag demonstreren en je gaat toch de intocht verstieren middels agressief gedrag op een plek waar dat niet mag dan weet men toch dat het een gevalletje 'eigen schuld dikke bult is'.  Je blijft tenslotte verantwoordelijk voor je eigen gedrag!

Maar op Twitter kwamen ook positieve zaken voorbij. Zoals deze:
"Zo kan het ook!!.#sinterklaasintocht  Op Curacao vieren ze gewoon een feestje... "










Toch niet te geloven dat de "Intocht van Sinterklaas" wereldnieuws is. Hier schreef de NOS het volgende over: De ongeregeldheden bij de intocht van Sinterklaas in Gouda houden niet alleen in Nederland de gemoederen bezig. De negentig arrestaties werden overal ter wereld uitgebreid behandeld. "De Zwarte Pieten-discussie is overgekookt", schrijft de Britse krant Sunday Express.

Op Facebook schreef Mark Frans: "ik ben als antiliaan kotsmisselijk van deze
zwartepieten discussie !!!! die steeds weer terugkomt! zelfs op de antillen vieren we gewoon
sinterklaas MET zwarte pieten!! waarbij wij negers ook nog bij geschminkt worden ! ik ben 53 jaar waar komt deze discussie de laatste 4/5 jaarineens vandaan? voor de mensen die INEENS dit verkeerd vinden : ALLE RASSEN ter wereld zijn ooit slachtoffer geweest van slavernij ! ALLE RASSEN!!! blank zwart bruin chinees dwergen man vrouw en kind ! slavernij is alang afgeschaft! en trouwens ROET IS ZWART !!!!! zelfs al zet jegele pieten dan word hij toch ZWART !!!!!!!! JESUS DENK NA!!!"

Stel de kinderen niet bloot aan situaties met geweld maar laat ze onbezorgd kind zijn. En Loesje heeft hier het volgende over te zeggen: "Wat er ook speelt in een land, laat het vooral de kinderen zijn." 

In Nederland is getracht om de anti-zwarte piet beweging tegemoet te komen middels witte pieten, roetpieten, kaas en stroopwafelpieten.
Mijns inziens heeft de discussie over zwarte piet discriminatie alleen maar in de hand gewerkt. Bezint voor je begint en denk na over de consequenties..
Niet polariseren maar communiceren..

Nederlanders herenigt U .. voor de veiligheid van onze kinderen!

Margareth Weijers
www.veiligleefbaar.nl
tips-tricks-tools.blogspot.nl
columnsveiligleefbaar.blogspot.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten