Pagina's

zondag 14 maart 2021

Column Meldingsbereidheid omwonende bij vermoeden wietkwekerij en/of drugslab

Eerder meldde het NHDrugsalert dat er geen meldingsbereidheid is als het gaat over overlast, drugslab en hennepkwekerij door omwonenden. Reden zou zijn dat het hun zaak niet is maar ook de angst voor de gevolgen. Door aanwezigheid van een drugslab en/of wietkwekerij in een woonwijk ontstaan gevaarlijke situaties en kunnen zelfs de samenleving ontwrichten. Verwevenheid van de bovenwereld met de onderwereld, oftewel ondermijning. 



Samenwerking van publieke en private partijen zou de pakkans van drugscriminelen kunnen vergroten. Wietplantages worden succesvol opgerold en telers aangehouden, maar de omvang van de hennepteelt blijft enorm groot. Het blijft dweilen met de kraan open. Tevens is de opsporingscapaciteit bij de politie onvoldoende schrijft RTLnieuws na een interview met Wijkagent Hans Hoekman.

De Onderzoeksraad voor de veiligheid deed onderzoek naar de Omgevingsveiligheid en fysieke risico’s hennepkwekerijen.

Het faciliteren van drugslaboratoria en hennepkwekerijen op het platteland is een toenemend probleem. Boerderij.nl geeft tips hoe te handelen als criminelen u benaderen. Op 8 juni j.l. schreef de Telegraaf over de vondst van een enorm drugslaboratorium op een erf. De boer durfde geen aangifte te doen.

Graag wil ik u attenderen op de Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt [SBWH.nl]. Stichting Slachtoffer Hennepteelt is gespecialiseerd in het civielrechtelijk bijstaan van eigenaren die slachtoffer zijn geworden van illegale hennepteelt en woonfraude. Tevens kunt u, indien relevant, melding doen op wrh.nl. wrh.nl is een digitaal register waarin het huurgedrag van huurders van woonruimte in Nederland wordt vastgelegd.

Om problemen en excessen wat betreft huur en verhuur in de toekomst te voorkomen kunt u ook contact opnemen met SBWH door een email te sturen aan info@sbwh.nl
U kunt SBWH bereiken op 085-273 52 77. en middels email info@sbwh.nl Zij staan U graag te woord om U van advies te voorzien richting politie, gemeente en dader(s).

Relevante publicaties:





Margareth Weijers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten