Pagina's

vrijdag 29 mei 2015

Column Twitter niet zonder risico’s, ook voor Politie

Dat Twitteren niet zonder risico's is heb ik aan den lijve ondervonden. Er kwam een vreemde tweet voorbij die ook aan mijn [toenmalige] webmaster gericht was. Toen ik keek naar de tijdlijn van deze Twitteraar stonden daar zeer belastende zaken op over mijn webmaster. Een smerig soort laster in dit geval. Want de webmaster is een integere man die twee jaar belangeloos mijn site technisch heeft onderhouden. Dit soort zaken pik ik niet en heb uiteindelijk contact opgenomen met de Wijkagent van de woonplaats waar die man woonde. Via Twitter [privébericht] overigens.



Deze Wijkagent kende de man die de laster via Tweets had verspreid. Stoerdoenerij, aandachtvragend of gewoon een op sensatiebelust persoon. Dat blijft onduidelijk. De wijkagent beloofde mij bij hem langs te gaan, hij verzekerde mij dat hij wel invloed op hem had en zou mij terugbellen als hij was langs geweest. En hij heeft woord gehouden. Het zou gekomen zijn door een link die ik in een column, met als titel Internetterreur, had gezet waarin zijn naam werd genoemd. Een aangifte nota bene. Tegen deze man lopen een aantal aangiften, of deze aangiften terecht zijn en om wat voor aangiften het gaat weet ik niet. Wel vertelde de Wijkagent dat deze man wel vaker dit soort geintjes had uitgehaald en hij dus wel vaker bij hem thuis was geweest. Wat ik nooit zal doen is toegeven aan de grillen van internetterroristen maar in dit geval wilde ik wel water bij de wijn doen en de link weghalen. Mocht deze recidivist weer beginnen met laster zal ik desbetreffende link weer terug plaatsen. De integriteit van mijn webmaster en de site waren in het geding. Twitter is dus niet zo onschuldig en zonder risico.

Maar wat is Online Laster, Belediging en Smaad? [Lexx-it] Via deze website weet je precies waar je mee te maken hebt en uiteraard kan je hier internetmisbruik melden. Uiteindelijk zal je kunnen besluiten om hier aangifte van te doen, dat is wat de Wijkagent adviseerde nadat de man op zijn AVA weer bezig was met laster, maar dat kost tijd en geld! Helaas is deze man niet de enige 'internetgek' en deze vervelende zaken zijn lastig te bestrijden. Twitter misbruik: wat kan er gedaan worden om trollen te stoppen? Zoals Twitter meer centraal in het leven van haar 500 miljoen-plus gebruikers wereldwijd is geworden, zo zijn problemen met ontwrichtende gebruikers zijn gegroeid. Er worden nu meer dan 500 miljoen tweets verstuurd elke dag. Het nieuwe probleem werden spammers die proberen om porno of gadgets te verspreiden, het nieuwste probleem is trollen -  Hier de mogelijke oplossingen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten