Pagina's

vrijdag 10 november 2017

Column Het zwarte pieten is (weer) begonnen...

Nou wil ik niet weer beginnen over de  discussies betreffende Zwarte Piet maar het begint mij ongelooflijk te irriteren. Enkele maanden geleden kwam deze pagina van RTL nieuws voorbij inclusief het interview met Verene Sheperd, mensenrechtenonderzoeker bij de Verenigde Naties. Het toeval wil dat deze dame iets donkerder getint is [tegenwoordig moet je oppassen met het beschrijven van de gelaatskleur van een persoon]. Het is haar persoonlijke mening, zegt Shepherd, dat Zwarte Piet 'beledigend' is. Als lid van de werkgroep is ze nog wel 'verplicht om nader onderzoek te doen'

Misschien moet zij dit kinderliedje ook maar eens beoordelen en meenemen in het onderzoek naar de zogenaamde mensenrechten schending in Nederland: "Moriaantje zo zwart als roet ging eens wandelen zonder hoed..." enzovoorts.

Hoe gaat dat in Jamaica en in Amerika met Santa? Hoeveel kabouters of elfjes zijn er in dienst van Santa Claus [bron:wikipedia]?. Ik vind het nogal wat dat onderzoek over het nogal onschuldige feest rondom 5 december.

In Rusland worden dagelijks mensenrechten geschonden. De dertig opvarenden van het onder Nederlandse vlag varende Greenpeace-schip [Bron: NRC]: zitten nu bijna een maand vast in de havenstad Moermansk. Onder hen zijn twee Nederlanders. Hun schip is geënterd toen ze protesteerden bij een olieplatform van Gazprom tegen olieboring in de Pechora Zee. De voltallige bemanning van het schip is aangeklaagd voor piraterij. Daarop staat een celstraf van maximaal vijftien jaar. Gaat zij dit ook onderzoeken of de manier waarop Rusland omgaat met homoseksualiteit [Bron: wikipedia]. Omdat de VN niks kan beginnen tegen anti-homowetten, vrouwen discriminatie, ritueel slachten, terroristen, etc.. Gaan ze zwarte piet pesten!

Tot overmaat van ramp woonden enkele honderden mensen de hoorzitting [Bron:doorbraak.eu] bij over Zwarte Piet. Nadat de kunstenaar en activist Quinsy Gario [Bron: doorbraak.eu] in augustus een bezwaarschrift had ingediend tegen de aanwezigheid van die racistische figuur bij de komende intocht van Sinterklaas in Amsterdam, volgden nog eens twintig andere bezwaarmakers. Dertien van hen lichtten tijdens de hoorzitting hun kritiek toe bij de gemeentelijke bezwaarschriftencommissie. Dat leidde tot een strijdbaar en indrukwekkend protest.


Op Facebook schreef Mark Frans: "ik ben als antiliaan kotsmisselijk van deze zwartepieten discussie !!!! die steeds weer terugkomt! zelfs op de antillen vieren we gewoon sinterklaas MET zwarte pieten!! waarbij wij negers ook nog bij geschminkt worden ! ik ben 53 jaar
waar komt deze discussie de laatste 4/5 jaarineens vandaan? voor de mensen die INEENS dit verkeerd vinden : ALLE RASSEN ter wereld zijn ooit slachtoffer geweest van slavernij ! ALLE RASSEN!!! blank zwart bruin chinees dwergen man vrouw en kind ! slavernij is alang afgeschaft! en trouwens ROET IS ZWART !!!!! zelfs al zet jegele pieten dan word hij toch ZWART !!!!!!!! JESUS DENK NA!!!"


Twitter ontplofte. Hier enkele quotes;

  • "De infantiliteit en totale humorloosheid die die Zwarte Piet-discussie blootlegt, zijn onderhand een groter probleem dat het racisme".
  • "Misschien moet de VN eerst iets doen aan de Palestijnse gebieden of wereldhonger of zo voor ze Nederland aanvallen ".
  • " Het gaat al lang niet meer om Zwarte Piet. Hij staat symbool voor alles wat mis is in dit land".

Ik denk dat ik voor de laatste quote ga. De wereld staat in brand en mensen gaan zeuren over een geschminkte man en een onschuldig kinderfeest. "In het 'multiculturele' Nederland waar iedereen zijn tradities mag voortzetten behalve de Nederlanders zelf".


Margareth Weijers
vl-nieuws.nl
http://tips-tricks-tools.blogspot.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten